Τι είναι ο καλός ύπνος;

Είναι γνωστό ότι οι ώρες κατά τη διάρκεια του ύπνου μας χαρακτηρίζονται από 5 διαφορετικά στάδια. Ένας “κύκλος” που επαναλαμβάνεται 4-5 φορές κάθε φορά που κοιμόμαστε

Ο εγκέφαλος και το σώμα μας ξεκουράζεται πραγματικά όταν είμαστε στο 4ο και στο 5ο στάδιο. Δηλαδή σε βαθύ ύπνο και στο στάδιο REM. Στα στάδια αυτά παρέχεται ενέργεια στον εγκέφαλο και στο σώμα για να υποστηρίζει τη διάρκεια της ημερήσιας απόδοσης του οργανισμού. Για τα παιδία επίσης σε αυτά τα στάδια εκκρίνονται οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την σωστή ανάπτυξή τους.

Η λεπτομέρεια όμως που κάνει την διαφορά είναι πως αν κατά την διάρκεια του ύπνου για οποιοδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί το 4ο ή το 5ο στάδιο, η διαδικασία ξεκινά πάλι από την αρχή με αποτέλεσμα να ολοκληρώνουμε κάθε βράδυ τα 3 πρώτα στάδια 7 – 8 φορές ενώ τα στάδια 4 και 5 μία ή ακόμα και καμία φορά! Έτσι “χάνουμε” την διάρκεια του καλού ύπνου που μας αναλογεί και αναλώνουμε το 70% – 90% του χρόνου σε “ελαφρύ” ύπνο. Και εδώ οφείλεται το αίσθημα που νιώθουμε πως δεν έχουμε ξεκουραστεί ή δεν έχουμε ενέργεια ακόμη κι αν κοιμηθήκαμε 8 ώρες. Και πραγματικά είμαστε λιγότεροι ικανοί να συγκεντρωθούμε, να λάβουμε αποφάσεις και να συμμετέχουμε πλήρως στις καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες.

Συνήθως, οι λόγοι που μπορούν να μας επαναφέρουν από τα στάδια 4 και 5 είναι εξωγενείς παράγοντες όπως π.χ. θόρυβοι ή εσωγενεις όπως οι ανάγκες του σώματος  π.χ. ανάγκη για καλύτερη στάση. Μια κακή στάση μπορεί να αποτελέσει αιτία όχι μόνο για άστατο ύπνο, αλλά και επίμονους πόνους στην πλάτη, στον αυχένα και στο κεφάλι.

Συνεπώς αυτό που είναι καθοριστικό για ένα σωστό ύπνο είναι η σωστή στάση του σώματος και η σωστή στήριξη του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης.

Τι όμως είναι “σωστή στήριξη του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης” και ένα κόσμο που χιλιάδες μαξιλάρια παράγονται καθημερινά κυρίως “One Size”?

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν πχ τα παντελόνια παράγονταν σε ένα “νούμερο” για όλους και απλά άλλαζε το ύφασμα. Τι θα γινόταν αν τα στρώματα παράγονταν σε μια διάσταση και αυτό που άλλαζε κάθε φορά να ήταν το ύφασμα και η ποιότητα του υλικού γέμισης!!!

Με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν και παράγονται από μαξιλάρια εξαιρετικής ποιότητας υλικών έως  μαξιλάρια μέτριας ή και κακής ποιότητας υλικών, κανένα όμως από αυτά τα μαξιλάρια δεν είναι φτιαγμένο στα μέτρα σας.

Και εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα μια ανάγκη που σκοπεύουμε να σας καλύψουμε με το μαξιλάρι YourPillow.  Ένα μαξιλάρι εξαιρετικής ποιότητας υλικών φτιαγμένο μόνο για εσάς.

Μετράμε και φτιάχνουμε την ιδανική διάσταση για την σωστή στάση του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ αυχένα και της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ σπονδυλικής στήλης. Και όλα αυτά σε μια τιμή που δεν είναι απαγορευτική για κανέναν. Με προτάσεις και έκπτωση για όλη την οικογένεια.

Γιατί ο καλός ύπνος είναι αυτό που αξίζει σε όλους μας!